Vårt uppdrag

Vi har bestämt oss för att omdefiniera sängindustrin, en kuddmatch i taget.

Textilindustrin har länge dominerats av bomull som det viktigaste tyget för tillverkning av lakan.

Tyvärr är bomull ganska skadlig för miljön eftersom det går åt mycket vatten och kemikalier för att tillverka och odla den.

Vi tycker inte om det, så vi gjorde något åt saken...

Ett gott skratt och en god natts sömn är de två bästa botemedlen mot allting, så är det bara.

Erik - Grundare HIT THE HAY

Hur allting började

Vår Historia

HIT THE HAY är ett svenskt företag som syftar till att göra vår bransch bättre, på alla sätt. Men innan jag berättar mer om företaget, låt mig först berätta en historia!

Jag var ganska ung när en vis man en gång sa till mig;

"Det finns två saker du verkligen borde investera dina pengar i, ett par bra skor och fantastiska sängkläder." Varför? Jag frågade. "Eftersom det är dessa saker du spenderar större delen av ditt liv i, antingen sover du eller är på fötter" svarade den vise mannen.

Låt oss bara säga att jag inte lyssnade på den vise mannen...

Om vi ​​spola framåt lite kom jag ihåg att den kloke gubben sa något om att investera i sängkläder av god kvalitet. Det enda problemet var att jag inte kunde hitta det jag letade efter. Jag visste att bomullsindustrin dränerade vår planet från vatten och förorenade den med kemikalier så jag ville inte stödja det.

Jag hörde talas om ett tyg som heter Lyocell, ett tyg tillverkat av trämassa med ett belöningsvinnande system för slutslinga som återvinner både vatten och de giftfria kemikalierna som används i tillverkningsprocessen. Samtidigt hade tyget en massa andra fördelar som att vara supermjukt mot huden, naturligt antibakteriellt, hypoallergent och ta andningsförmågan till nästa nivå.

Jag bestämde mig för att ta saken i egna händer och skapa ett miljövänligt alternativ för sängkläder men med stora fördelar. Här på HIT THE HAY tycker vi att miljövänlighet ska belönas inte tvärtom...

Nu tillbaka till företaget.

Vi vill hjälpa dig att förbättra en av de viktigaste sakerna i ditt liv, sömnen. Jag menar att vi sover 1/3 av våra liv så det är lite av en stor grej. Så mycket av våra liv påverkas av hur vi sover. Våra jobb, våra relationer, kanske viktigast, precis hur vi mår. Så om vi kan få dig att sova bättre, kanske vi kan göra ditt liv lite bättre.

Vi gör detta genom att använda innovativa material, maximera komforten i våra produkter och ständigt söka efter nya sätt att innovera och utveckla.

Följ vår resa och välkommen till HIT THE HAY. Sov gott, Erik

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.