Uppdrag

Vi städar upp efter oss själva.

Leveranserna inom e-handeln har ett koldioxidavtryck. Därför stöder vi banbrytande företag som tar bort koldioxid från luften.

Tillsammans har de deltagande företagen...

  • Tagit bort mer än tusentals ton kol från atmosfären
  • Levererat koldioxidneutral frakt för mer än miljontals beställningar.

Så här fungerar det: För varje beställning vi får används en formel för att beräkna de uppskattade fraktutsläppen. Baserat på dessa uppskattningar går en del av våra intäkter till företag som har granskats av forskare från Carbon Direct. Dessa företag använder pengarna för att ta bort den mängd koldioxid som våra transporter har skapat. Eventuella extra medel går till vidareutveckling av teknik för borttagning av koldioxid.

Låt oss träffa några av de företag som tar bort kol från himlen.

Grassroots Carbon

Video preview unavailable in editor.
 
Grassroots Carbon hjälper boskapsuppfödare att ändra metoder för markförvaltning för att förbättra jordmånen och den ekologiska hälsan, vilket gör att mer kol fångas upp och lagras i marken.

DroneSeed

Drones over a forest
DroneSeed återbeskogar mark som drabbats av skogsbränder genom att kombinera gamla metoder med ny teknik för att mildra den ökande förlusten av skogar på grund av klimatförändringarna.

Vårt uppdrag

1. HÅLLBAR PRODUKTION

Vi använder återbeskogat bokskog som tillverkas till Lyocell i ett slutet system som sparar och återvinner vatten. Vårt material släpper ut 56,49 % mindre koldioxid i atmosfären jämfört med bomull.

2. KOMPENSERA PRODUKTIONEN

Även om avverkningen sker i en långsammare takt än bokens naturliga tillväxt vill vi försäkra oss om att vi ger tillbaka mer än vad vi förbrukar. Därför skapar vi nya resurser genom att plantera träd. Träd är väldigt viktiga eftersom de lagrar en betydande mängd koldioxid under sin livstid och bidrar till att kyla ner planeten genom att sänka lufttemperaturen.

3. INNOVATIVA OCH MILJÖVÄNLIGA MATERIAL

Vi strävar alltid efter att använda innovativa och miljövänliga material i vår produktion.

Vår vision

"With great power comes great responsibility" Vem sa det först? Var det Voltaire eller Peter Parkers farbror Ben? Hur som helst tror vi att vi som företag kan göra många bra saker i världen. Bland annat genom att erbjuda fantastiska och innovativa produkter till dig som kund och samtidigt värna om vår planet.

Genom att stödja oss kommer du inte bara att förbättra din sömn, du kommer också att bidra till ett mer miljövänligt alternativ för sängkläder och handdukar.

Vi älskar att plantera träd

Träd är fantastiska. Man kan bygga hus av dem, gunghästar, gitarrer och nu kan man till och med skapa sängkläder av dem. Men de är också viktiga för vår planet, så det är viktigt att vi planterar mer än vi skördar.#teamtrees

Miljövänliga förpackningar

Våra förpacknignar är tillverkade av 100 % återvunnet papper som är FSC-certifierat (Forest Stewardship Council). Det innebär att alla råvaror som används för att tillverka emballaget kommer från återvunnet pappersmaterial som redan har använts, utan att någon ny trämassa används.

20 gånger mindre vatten

Genom att välja sängkläder av Lyocell i stället för bomull sparar du upp till 20 gånger så mycket vatten.

Klimatkompenserad frakt

Vi beräknar fraktutsläppen och säkerställer en högkvalitativ koldioxidborttagning för att neutralisera fraktens påverkan på miljön.

13 606 🌳

Träd Planterade

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.