FAQ

Leverans

Ja, vi skickar internationellt och erbjuder gratis frakt och returer över 150€/150£/150$. (för svenska beställningar erbjuder vi alltid fri frakt och retur)

Det beror på var du befinner dig. Beställningar inom Sverige tar 1-3 arbetsdagar att komma fram. Leveranser utomlands kan ta allt från 7-16 dagar.

Vi erbjuder fri frakt på beställningar över 800kr inom Sverige annars tar
vi ut en fraktavgift på 99kr.

 

För internationella kunder erbjuder vi fri frakt över €150 / $150/£150
annars tar vi ut en fraktavgift om 199kr inom Europa och 399kr i resten av
världen. För internationella beställningar tar vi ut en returavgift om 199kr
inom Europa och 399kr i resten av världen.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om
längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: info@hitthehay.se.

Du kan vara ansvarig för importtullar och skatter på din internationella beställning. Vi föreslår att du kontaktar din lokala tullmyndighet för ytterligare information.

Skicka ett e-postmeddelande till oss eller kontakta oss via Facebook Messenger eller chatt snarast möjligt och ge oss ditt ordernummer och namn så kan vi hjälpa dig att ändra din beställning.

Övrigt

Våra Lyocell-lakan är tillverkade av 100 % Tencel lyocell, ett av de mest hållbara och mjuka textilmaterialen i vår tid. Andra märken använder antingen bara bomull eller bomullsblandningar.

Kolla vår storleksguide på produktsidan eller kontakta oss via info@hitthehay.se via chatt eller Facebook Messenger så försöker vi hjälpa dig. Eller prova vårt frågesport här

Våra produkter är tillverkade av Tencel Lyocell som odlas och produceras utan skadliga kemikalier, konstgjorda tillsatser, tillväxthormoner eller GMO. De har alla klarat Oeko-Tex Standard 100, som är ett internationellt test- och certifieringssystem för textilier som främst fokuserar på att begränsa användningen av skadliga kemikalier inom textilindustrin. Certifieringsorganet testar över 100 skadliga ämnen vid tillverkning av textilier och ser till att inga sådana ämnen finns kvar i tyget när tillverkningsprocessen är avslutad.

Vårt Tencel Lyocell-tyg är hypoallergeniskt, andningsbart, naturligt antibakteriellt och fritt från skadliga kemikalier, vilket gör att de är extra lämpliga för mycket känslig, aknebenägen hud, eksem, dermatit, psoriasis och kemopatienter.

Våra tyger är färgade med giftfria, miljövänliga färgämnen.

Våra Lyocell-sängkläder kan krympa naturligt efter den första tvätten, men vi rekommenderar inte att du torkar dina Lyocell-sängkläder i för hög värme. Vid krympning har vi lagt till lite extra längd.

Våra produkter tillverkas i Portugal.

Våra lakan av 100 % Lyocell har ett trådantal på 300. Detta motsvarar 1000 trådar i bomull. Alla material mäts inte i trådantal och det är inte den viktigaste faktorn när du väljer lakan. Fiberkvaliteten och vävningen av lakanen är de viktigaste faktorerna.

Alla våra produkter levereras med skötseletiketter med detaljerade tvättinstruktioner. Vi rekommenderar maskintvätt i (30-40 grader) för att bevara den bästa kvaliteten, hängtorka eller låg torktumlare. Inget blekmedel eller mjukmedel behövs.

Ja, våra lakan blir verkligen rena vid 30 grader! Tencel Lyocell är också naturligt antibakteriellt. Vår rekommendation är att tvätta i 30-40 grader för att bevara tygets bästa kvalitet, men du kan givetvis tvätta varmare.

Snooze-poäng är en del av vårt lojalitetsprogram där kunderna kan tjäna poäng för olika saker. Poäng som senare kan användas för att köpa våra sängkläder eller handdukar! I dagsläget måste du besöka vår hemsida via en dator för att få tillgång till dina poäng och/eller bli medlem. Längst ner i vänster hörn hittar du en blå knapp, tryck där för att läsa mer om Snooze-poäng.

Retur och byte

Skicka ett e-postmeddelande till oss eller prata med vår personal via vår livechatt.

Vi erbjuder de flesta betalningsalternativ. Du kan betala med Paypal, betal- eller kreditkort, Swish och Klarna.

Vi erbjuder en 30 dagars provperiod. För vår retur- och utbytespolicy, se Återbetalningspolicy.

Om du får fel produkt, vänligen skicka ett e-postmeddelande till oss så snart som möjligt.

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.