Tencel ™ Lyocell

VARFÖR GÖRA SÄNGKLÄDER AV TRÄ?

LÄS VARFÖR

Bra fråga...

Den silkesliknande mjukheten hos vårt tyg är översatt till Lyocell, som är ett av 2000-talets mest hållbara material med ett prisbelönt kretsloppssystem som återvinner och återanvänder vatten.

Förutom en miljövänlig tillverkningsprocess tillverkas Lyocell av snabbväxande träd som är mindre vattenkrävande än bomull och använder mindre markyta för att växa på.

Botaniskt ursprung

Det är endast certifierat hållbart skogsbruk som används till våra produkter. Över hälften av träden kommer från österrikiska skogar. Resten kommer från grannländer i Centraleuropa.

TENCEL™ Lyocellfibrer produceras av den toppmoderna producenten Lenzing i Österrike.

Träet produceras mestadels genom gallring av timmer, vilket är en metod som används inom hållbar skogsförvaltning. Som ett resultat av detta finner trä som är olämpligt för högklassiga produkter som möbler ett användbart syfte i våra mjuka och lena sängkläder och handdukar.

TENCEL ™ Lyocell

Våra Lyocell-lakan är tillverkade av hållbar trämassa utan skadliga kemikalier så att du kan sova tryggt.

Med fördelar som 50 % bättre fuktabsorption än bomull och att det är extremt andningsbart kan du säga adjö till varma svettiga nätterna.

Lyocell är också naturligt antibakteriellt, allergivänligt, supermjukt mot huden och som grädde på moset, lyxigt i glans och flöde. Det låter som det perfekta sängkläderna, eller hur?

HUR DET FUNGERAR

1

2

3

visuell process

Skäl till att välja Lyocell

Tencel™ Lyocell

Mjukare än silke, lenare än bomull

Andas

Håller dig varm på vintern och sval på sommaren, så att du svettas mindre.

Antibakteriell

Förhindrar bakterietillväxt och lukt tack vare sin andningsförmåga och håller sängkläderna och handdukarna renare så att du inte behöver tvätta dem lika ofta.

Transporterar bort fukt 50 % bättre

än bomull.

Naturligt allergivänlig

Lättnad vid kliande hudtillstånd som rosacea och eksem.

Mjukt och lent

Otroligt mjuk och lent mot huden.

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.