8 enkla sätt att sova bättre - HIT THE HAY

8 enkla sätt att sova bättre

Kort checklista om hur du kan förbättra din sömn. Psykologer vid Osaka University i Japan hävdar att du når djupsömnen 60 % snabbare om du sover i ett rent rum jämfört med ett stökigt rum, eftersom du går till sängs med en lugnare känsla.

1. Städa upp i ditt sovrum

Psykologer vid Osaka University i Japan hävdar att du når djupsömnen 60 % snabbare om du sover i ett rent rum jämfört med ett stökigt rum, eftersom du går till sängs med en lugnare känsla.

2. Svalka dig själv något - men håll fötterna varma

För att somna måste din kroppstemperatur sjunka med två grader. Håll dock fötterna varma eftersom detta vidgar blodkärlen och sprider värme, vilket i sin tur sänker din kroppstemperatur.

3. Släck ljuset

När det är mörkt skapar hjärnan melatonin, ett hormon som hjälper till att reglera din biologiska klocka. Använd mörka gardiner.

4. Maximera sängens komfort

Byt ut din madrass vart femte till sjunde år - och vänd den var tredje månad. Se också till att den är bekväm just för dig. En för mjuk säng kan få dina muskler att arbeta övertid för att justera din ryggrad.

5. Undvik teknik före sänggåendet

Ljuset från skärmar tenderar att störa sömnmönster, distrahera sömnen och öka stresshormonet och minska melatoninutsöndringen. Överdriven användning dagtid har också en negativ effekt.

6. Sov på rätt sida - med armarna framför dig

Genom att ligga på höger sida hjälper du eventuell kvarvarande mat i magen att gå genom matsmältningskanalen. Genom att hålla ut armarna framför dig hjälper du hjärnan att få det syre som den behöver för att regenerera medan du sover.

7. Andas enligt 4-7-8-metoden

Denna indiska andningsövning är avslappnande. Börja med att stänga ögonen och andas ut genom munnen. Stäng munnen och andas in tyst genom näsan medan du tyst räknar till 4. Håll andan medan du räknar till 7. Andas långsamt genom munnen medan du räknar till 8. Upprepa 4 gånger.

8. Hit the Hay Sängkläder

Självklart är det viktigt att ha lakan som är både miljövänliga och supermjuka för att kunna känna sig lugn i både kropp och själ!

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.