Hur man väljer sängkläder för känslig hud - HIT THE HAY

Hur man väljer sängkläder för känslig hud

Hur man väljer sängkläder för känslig hud
Det bästa receptet på pannkakor någonsin! Läsning Hur man väljer sängkläder för känslig hud 3 minuter Nästa 8 enkla sätt att sova bättre

Hur man väljer sängkläder för känslig hud

Om du kämpar med hudallergier som eksem eller dermatit vet du att kvalitetslakan inte bara är en lyx, utan ett krav om du vill sova gott på natten. Det kan till och med vara en utmaning att hitta sängkläder som inte irriterar din hud.

Lyocell-sängkläder är ett alternativ om du har blivit frustrerad av vanliga bomullslakan. Detta tyg är tillverkat genom hållbara och gröna odlingsmetoder och tillverkas av trämassa och giftfria lösningsmedel. Med Lyocell-sängkläder kan du äntligen hitta de klifria nätter du har letat efter.

Det finns många skäl att välja Lyocell-sängkläder oavsett om du har känslig hud eller inte, särskilt eftersom det -

Är mjukare än bomullslakan

Du kanske inte tror att ett tyg som vävs av trämassa kan ge en så mjuk och smidig fiber. Lyocell-sängklädselns mjukhet är synlig på dess glans och flexibla flöde. Det irriterar inte utslag och glider lätt över huden utan att vara halt.

Andas

Till skillnad från den kladdiga tätheten hos bomullsfibrer under varma nätter släpper Lyocell-fibrerna lätt fukt. Lakanen klamrar sig inte fast vid huden och ger huden lätt tillgång till frisk luft utanför lakanen. Lösningsmedlet som används för att skapa fibrerna är också giftfritt och förhindrar inte andningsförmågan.

Motverkar bakteriell tillväxt

Lyocell-sängkläder är 50 % bättre på att absorbera fukt än bomullssängkläder. Detta förhindrar att utrymmet under lakanen blir en perfekt fuktig miljö för bakterier, vilket är fallet med bomullslakan. I stället absorberar Lyocell-sängkläderna fukten och släpper ut den utanför. Detta ger din hud en bättre chans att läka på natten, i stället för att bli ytterligare irriterad.

Har termisk reglering

Det är inte bara frustrerande utan ibland smärtsamt att vakna upp varm och svettig. Lyocell-sängkläder kan hålla din kropp sval och torr hela natten. Den ökade fuktupptagningen hjälper din kropp att reglera din naturliga temperatur.

Fördelar för miljön

Detta är inte en direkt fördel för personer med hudallergier, men det är definitivt en fördel och ytterligare en anledning att välja Lyocell-baserade sängkläder. Dessa fibrer kommer från hållbart förvaltade skogar med snabbväxande träd. Det kan tyckas som om det är värre för miljön att skörda träd än bomull, men Lyocell-tyget kräver faktiskt mycket mindre vatten än en lika stor mängd bomullstyg och är mycket mer miljövänligt.

Om du är trött - trött på oroliga nätter och trött på kliande bomullslakan - kan sängkläder i Lyocell vara en bra lösning. Det kanske inte är det sängkläder som alla i kvarteret använder (ännu), men oftast är det värt att gå utanför konventionerna och prova något nytt.

Du kan hitta vackra, silkeslena sängkläder tillverkade av Lyocell hos oss på HIT THE HAY. Att stödja företag som HIT THE HAY är ett sätt att främja hållbart jordbruk. Framför allt är de dock ett sätt att äntligen få tillbaka de vilsamma nätterna med lång sömn och lugnande hud.

Gratis frakt över 800kr

Fri frakt och byten tillgängligt.